FREEK VONK

Freek Vonk is Nederlands meest bekende bioloog en wetenschapper. Afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en gespecialiseerd in onder meer gif en evolutiebiologie. Naast avonturier en bioloog is Freek ook schrijver, fotograaf en ondernemer. Zo produceert hij zelf het succesvolle televisieprogramma Freeks Wilde Wereld en organiseert hij ieder jaar live shows voor het hele gezin in AFAS Live. Freek heeft daarnaast zijn eigen maandblad “Wild van Freek”. Om criminaliteit tegen dieren effectief te bestrijden, heeft Freek zijn eigen stichting opgericht: Stichting No Wildlife Crime.

De jungle van het auteursrecht

Freek is met het groeien van zijn populariteit ook in aanraking gekomen met vele juridische vragen over bijvoorbeeld het gebruik van zijn portret en de rechten op de door hem gemaakte audiovisuele opnamen. Freek vroeg zich daarnaast af op welke wijze hij het meest optimaal zou kunnen samenwerken met onder meer Albert Heijn, Endemol en Blink Uitgevers.

In 2013 benadert Freek The Legal Group Advocaten om zijn belangen te behartigen. De eerste keer toen Freek langskwam was het alsof er een wervelwind ons kantoor binnen was gekomen, maar inmiddels zijn we hieraan gewend. Al snel hebben wij voor Freek zijn commerciële activiteiten ondergebracht in Studio Freek. Dit moederbedrijf heeft een eigen directie en is nu verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van alle rechten van Freek.

Juridische biodiversiteit

De specialisten van Intellectueel Eigendom Advocaten en Onderneming Advocaten ondersteunen Freek en Studio Freek met de volgende activiteiten:

  • Juridische ondersteuning voor Studio Freek Televisie en Second Nature BV voor het realiseren van de programma’s als Freeks Wilde Wereld, Freek Vonk in Australië en de Super Freek Show.
  • Het voeren van contractonderhandelingen tussen Freek Vonk en de Albert Heijn voor de spaaracties “Op Avontuur met Freek”,  “Terug naar de dino’s met Freek” en “De Wondere Wereld van Freek””
  • Het realiseren van de joint-venture Wild van Freek B.V., welke onderneming het tijdschrift Wild van Freek exploiteert;
  • Het beantwoorden van alle juridische vragen ter zake van de exploitatie van het tijdschrift Wild  van Freek;
  • Het voeren van contractonderhandelingen voor het realiseren van de live shows “Van Dino tot dolfijn” en “Freek Vonk op wereldreis”; en
  • Het voeren contractonderhandelingen met Reaal verzekeringen over de promotiecampagne “Lekker geregeld”.

Wij zijn er trots op wat Freek allemaal al heeft bereikt en nog meer op onze meer dan prettige samenwerking met Freek en Studio Freek.

Lees meer over de specialisaties van Intellectueel Eigendom Advocaten of maak direct een afspraak.