Contact
nl
Ook in spoedgevallen
jouw New Legal partner.
Spoednummer: 020 -379 23 21
TLG – Kantoor AMSTERDAM

TLG – Kantoor AMSTERDAM

De Lairessestraat 107
1071 NX Amsterdam

T (+31) 020 379 23 21
TLG – Kantoor Den Haag

TLG – Kantoor Den Haag

Badhuisweg 84
2587 CL Den Haag

T (+31) 070 204 04 88
TLG – Kantoor Rotterdam

TLG – Kantoor Rotterdam

Veerkade 1
3016 DE Rotterdam

T (+31) 010 268 20 00
Auteur: Diederik Donk Geplaatst: 16 september 2022 Gelezen: 83

Vordering Real Madrid om wedstrijd tegen Ajax over te spelen is kansloos

De voetbalkenners waren het er over eens. De derde goal van Ajax was cruciaal geweest voor het verloop van de wedstrijd Real Madrid – Ajax (1-4) van afgelopen woensdag.
Vlak voor deze goal leekt het erop dat de bal buiten de lijnen was geweest, hetgeen een inworp voor Madrid en geen goal voor Ajax zou hebben betekend. Tijdens de wedstrijd kon achteraf door de VAR niet worden vastgesteld of er sprake was geweest van een uitbal of niet.

Mocht achteraf middels technologie alsnog worden vastgesteld dat er sprake was van een uitbal, dan zal een vordering van Real Madrid om de wedstrijd over te spelen kansloos zijn.

Bij sportwedstrijden gelden namelijk “the laws of the game” dat kort gezegd inhoud dat scheidsrechterlijke oordelen en beslissingen in beginsel door een rechter onaantastbaar zijn. Dat scheidsrechters en mogelijk ook de VAR fouten maken, is namelijk inherent aan de sport.

Rechters kunnen de beslissingen van scheidsrechters in een rechtszaal dan ook niet corrigeren. Dit is alleen anders, indien blijkt dat er sprake is geweest van kwade trouw of opzettelijke willekeur. Ajax kan dan ook gerust zijn. Zelfs als blijkt dat de bal uit is geweest, zal de foutieve beslissing van de scheidsrechter niet door een rechter kunnen worden gecorrigeerd.